OM VÅRT HANTVERK

Min keramiska affärsverksamhet startade jag 1997. Då hade jag utbildat mig på Nyckelviksskolan på Lidingö, Kuben i Örebro, Löftadalens Fhsk, träffat min mentor Jan-Åke Andersson i Tibro och varit assistent till honom under ett flertal år och bränningar i hans Anagama-ugn, gått en sommarkurs på Capellagården på Öland, samt jobbat själv i olika verkstäder i några år. 2002 öppnade jag min första  butik, på Sankt Paulsgatan 11 i Stockholm. Där utvecklade jag min keramik, mitt formspråk och mitt varumärke under ett tiotal år. För snart nio år sedan flyttade jag och företaget till Vikarbyn, strax norr om Rättvik i Dalarna. Här har jag min verkstad, butik och bostad. 2015 bildade vi aktiebolag, samt startade produktion av mattallrikarna Rosenlund, Kärven och Friland. 2020 har serien Granmor tillkommit, med en tallrik med liten rak kant och mysiga temuggar, samt en liten kopp utan öra, Rose Cup. De tillverkas i stengodslera i Portugal. Ca 70 % av min tillverkning sker i Skåne, samt i min egen verkstad på Blombergsgården.

Företaget är partner med Visit Dalarna. Tillväxtverket har givit företaget stöd år 2014 och jag har deltagit i Almis Mentorprogram under 2015. 2017/18 arbetade Mikaela Willers AB med export i TRIIP-projektet. 2017 firade mitt företag 20-årsjubileum ! Hösten 2019 har företaget deltagit i Kurbits kurs för att utveckla besöksnäringen i Dalarna.

I juli 2020 öppnar jag och min man Jonas Börthas Vikarbyns Crêperie här på gården, i anslutning till butiken <3 mer info om detta kommer under våren! Följ oss gärna på Instagram @vikarbynscreperie

Meny