OM VÅRT HANTVERK

Min keramiska affärsverksamhet startade jag 1997. Då hade jag utbildat mig på Nyckelviksskolan på Lidingö, Kuben i Örebro, Löftadalens Fhsk, träffat min mentor Jan-Åke Andersson i Tibro och varit assistent till honom under ett flertal år och bränningar i hans Anagama-ugn, gått en sommarkurs på Capellagården på Öland, samt jobbat själv i olika verkstäder i några år. 2002 öppnade jag min första  butik, på Sankt Paulsgatan 11 i Stockholm. Där utvecklade jag min keramik, mitt formspråk och mitt varumärke under ett tiotal år. För snart nio år sedan flyttade jag och företaget till Vikarbyn, strax norr om Rättvik i Dalarna. Här har jag min verkstad, butik och bostad. 2015 bildade vi aktiebolag, samt startade produktion av mattallrikarna Rosenlund, Kärven och Friland. De tillverkas i stengodslera i Portugal. Ca 70 % av min tillverkning sker i Skåne, samt i min egen verkstad på Blombergsgården.

Företaget är partner med Visit Dalarna. Tillväxtverket har givit företaget stöd år 2014 och jag har deltagit i Almis Mentorprogram under 2015. 2017/18 arbetade Mikaela Willers AB med export i TRIIP-projektet. 2017 firade mitt företag 20-årsjubileum ! Hösten 2019 har företaget deltagit i Kurbits kurs för att utveckla besöksnäringen i Dalarna.

I juli 2020 öppnar jag och min man Jonas Börthas Vikarbyns Crêperie här på gården, i anslutning till butiken <3 mer info om detta kommer under våren! Följ oss gärna på Instagram @vikarbynscreperie

Meny