OM VÅRT HANTVERK

Jag startade min keramiska verksamhet 1997. 2002 öppnades den första  butiken, på Sankt Paulsgatan 11 i Stockholm. Där jobbade jag och utvecklade min butik, min keramik, formgivning och varumärke under ett tiotal år. Sedan snart nio år har företaget sitt säte i Vikarbyn, strax norr om Rättvik i Dalarna. Här har jag min verkstad, butik och bostad. 2015 bildade vi aktiebolag, samt startade produktion av mattallrikarna Rosenlund, Kärven och Friland. De tillverkas i stengodslera i Portugal. En stor del av min tillverkning sker också i Skåne, samt i min egen verkstad på Blombergsgården.

Företaget är partner med Visit Dalarna. Tillväxtverket har givit företaget stöd år 2014 och jag har deltagit i Almis Mentorprogram under 2015. 2017/18 arbetade Mikaela Willers AB med export i TRIIP-projektet. 2017 firade mitt företag 20-årsjubileum !

I juli 2020 öppnar jag och min man Jonas Börthas Vikarbyns Crêperie här på gården, i anslutning till butiken <3 mer info om detta kommer under våren! Följ oss gärna på Instagram @vikarbynscreperie

Meny